Ripsienpidennysten puhdistus

Miksi silmiä ja ripsienpidennyksiä tulee puhdistaa päivittäin?

Silmäripsien tehtävänä on suojata silmiä lialta, roskilta ja pölyltä. Päivän aikana silmäluomet hikoilevat, rasvoittuvat ja keräävät likaa. Myös meikki ja rasva kulkeutuvat silmäluomien kautta ripsiin. Tämän takia silmäripset ja -luomet tarvitsevat päivittäistä puhdistusta.

Ripsienpidennysten päivittäinen puhdistaminen onkin tärkeä osa ripsien ylläpitoa. Pidennyksien massiivisuudesta johtuen ne keräävät monta kertaa enemmän likaa omiin silmäripsiin verrattuna.

Ripsienpidennykset asennetaan noin 0,2-0,5 mm etäisyydelle silmäluomesta, minkä jälkeen ne kasvavat omien ripsien kasvun myötä pidemmälle luomesta. Luomen ja kuidun välinen kasvuraja on otollinen kiinnittymispaikka esim. meikille, talille ja rähmälle. Kuitujen ei kuulu olla asennettuna liian lähelle silmäluomea eikä missään nimessä siihen kiinni.

Ripsienpidennysten pesun laiminlyöminen voi aiheuttaa luomen tai ripsityven tulehduksen eli blefariitin. Huono silmähygienia, öljyt ja rasvat rikkovat myös kuidun ja ripsen liimasidosta, jolloin pidennysten pysyvyys kärsii. Ripsienpidennykset pysyvät pidempään, kun ne pidetään puhtaana. Volyymiviuhkat saattavat myös huonon hygienian takia ”liimautua” yhteen, jolloin pidennykset eivät ole enää niin näyttävät.

Ripsienpidennysten puhdistukseen ei riitä pelkkä vesi, vaan ripset on puhdistettava siihen tarkoitetulla aineella. Näin luomet, ripsien tyvi ja ripsienpidennykset pysyvät puhtaana. Finlash tuotteet on suunniteltu juuri tähän käyttöön. Tuotteemme eivät sisällä öljyjä tai glyseriiniä eikä eläinperäisiä ainesosia. Öljyjä sisältävät tuotteet saattavat heikentää liimasidosta ja niissä käytetty glyseriini ”liimaa” ripsienpidennyskuituja yhteen. Tuotteemme ovat myös oftalmologisesti testattuja silmälääkäreiden alaisuudessa ja ne sopivat täydellisesti silmänympärysiholle.

Tuotteemme auttavat sinua pitämään ripsesi puhtaana ja kauniina pidempään.